League Of Legends ( LOL )

League of Legends este un joc online tip Multyplayer online battle arena (MOBA), dezvoltat și comercializat de către Riot Games pentru Windows și MAC OS. În 2012 Forbes a numit League of Legends ca “cel mai jucat joc pe calculator din America de Nord și Europa din punct de vedere al orelor petrecute în joc.” În Ianuarie 2014 peste 67 de milioane de persoane au jucat League of Legends, 27 de milioane într-o singură zi, și 7.5 milioane de jucători au fost conectați în același timp.

Jucătorii de League of Legends, au numele de “invocatori” controlând un singur caracter (numit campion), au abilități unice și alături de echipa lor trebuie să distrugă nexus-ul echipei adverse. Fiecare joc de League of Legends este unic, toți campionii încep destul de slabi, progresând în timp, acumulând aur și experiență în timpul jocului. League of Legends a generat o comunitatea competitivă activă care este în continuă creștere.

În Europa și în America de Nord, Riot Games organiează League of Legends Championship Series, care constă în întrecerea a 8 echipe profesioniste de pe fiecare continent. Competiții regionale asemănătoare există în: China, Coreea, Taiwan și Asia de Sud Est. Aceste compleții regionale au apogeul la anualul Campionat Mondial de League of Legends, care în 2013 a avut un premiu de 1 milion de dolari și a atras peste 33 de milioane de vizitatori online.

Riftul invocatorului.

Prima și cea mai populară hartă dintre Câmpiile Dreptății (“Fields of Justice”), Riftul invocatorului (“Summoner’s Rift”) este considerată etalonul competiției din League of Legends. Acțiunea se împarte de obicei în faze distincte, începând cu dueluri între adversarii de pe culoare și culminând cu lupte de echipa de dimensiuni legendare. Riftul Invocatorului este simetric pe diagonală și are trei culoare către baza inamică. Fiecare culoar este apărat de trei turnuri și un inhibitor, în timp ce nexusul este apărat de doua turnuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.